— Team

Ontmoet de mensen achter TAJO

Foto Claudia van Egmond

Claudia van Egmond

Claudia van Egmond werkte 18 jaar als HR Manager bij ING-bank, gespecialiseerd in change management en business transformaties. Haar drive om perspectief te creëren combineert ze met haar analytische en creatieve background als natuurkundige.

claudiavanegmond@tajo.be
Foto Colien Demeyer

Colien Demeyer

Colien Demeyer heeft ervaring als sociaal werker in een centrum voor ambulante revalidatie waarbij haar job vooral focust op het contact en de werking met de ouders. Ze gebruikt haar achtergrond uit het sociaal werk en de toegepaste psychologie samen met haar passie  en enthousiasme voor jongeren.

coliendemeyer@tajo.be
Foto Naomi Van Acker

Naomi Van Acker

Naomi Van Acker werkte de voorbije jaren met jongeren als sociaal-begeleider, gids, leerkracht en vormingswerker. Vol toewijding zet ze haar verworven ervaring in bij TAJO. Dit doet ze door haar creatieve zelf te blijven en steeds weer te vertrekken vanuit haar geloof in sociale verbinding.

naomivanacker@tajo.be
Foto Miguel De Meyer

Miguel De Meyer

Miguel De Meyer heeft ervaring als jobcoach met focus op kansengroepen en jongeren. Hij heeft een grote passie voor jongeren en sociale innovatie. Hij combineert zijn expertise als coach met zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en groot enthousiasme.

migueldemeyer@tajo.be
Foto Goedele Opsomer

Goedele Opsomer

Goedele Opsomer werkte de afgelopen jaren als leerkracht en als educatief medewerker bij een ngo. Vol passie versterkte ze daar jongeren in verschillende contexten. Haar aanstekelijkheid, ervaring met co-teaching en geloof in positieve feedback brengt ze mee naar de TAJO-jongeren!

goedeleopsomer@tajo.be
Foto Bertrand Le Noir

Bertrand Le Noir

Bertrand Le Noir werkt naast TAJO ook als leerkracht op een middelbare school in Brussel. Hij staat er gekend als een activerende en motiverende leerkracht die een luisterend is voor de jongeren. Op een warme manier probeert hij altijd het beste bij jongeren naar boven te halen, zowel op school als bij TAJO!

bertrandlenoir@tajo.be
Foto Ilke Goddemaer

Ilke Goddemaer

Ilke Goddemaer werkte als educatief medewerker in de noord-zuidsector waar ze o.a. vormingen ontwikkelde en begeleidde voor kinderen en jongeren. Haar inzet voor jeugd, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid neemt ze mee naar TAJO! Ze combineert dit met haar creatieve passies voor fotografie en hairstyling.

ilkegoddemaer@tajo.be

De raad van bestuur

Vzw TAJO werd notarieel opgericht op 2.07.2018. De raad van bestuur werd oorspronkelijk samengesteld als volgt: Anne De Paepe (pro-rector UGent), Johnny Thijs, Prof. Em. Erik De Lembre, Claudia van Egmond (Managing Director) en Luc De Bruyckere (voormalig VOKA-voorzitter).

In oktober 2020 werden twee nieuwe leden verwelkomd: Alexander Saverys en Martin Valcke.

Foto Claudia van Egmond

Claudia van Egmond

Claudia van Egmond werkte 18 jaar als HR Manager bij ING-bank, gespecialiseerd in change management en business transformaties. Haar drive om perspectief te creëren combineert ze met haar analytische en creatieve background als natuurkundige.

Foto Luc De Bruyckere

Luc De Bruyckere

Luc De Bruyckere leidde de beursgenoteerde voedingsgroep Ter Beke van 1971 tot 2013 als gedelegeerd bestuurder en voorzitter. Hij is tevens erevoorzitter van VOKA en bestuurder van vennootschappen en verenigingen.

Foto Erik De Lembre

Erik De Lembre

Erik De Lembre is emeritus hoogleraar Universiteit Gent.  Zijn specialisatie lag in het accounting domein en dit zowel vanuit theoretische  als praktische kant.

Foto Johnny Thijs

Johnny Thijs

Johnny Thijs, onafhankelijk adviseur en bestuurder van ondernemingen, was van 2002 tot 2014 CEO van bpost. Hij is handelsingenieur van vorming en heeft ervaring opgebouwd in sales, marketing en algemeen management.

Foto Anne De Paepe

Anne De Paepe

Anne De Paepe is gewoon hoogleraar in de medische genetica en prorector van de universiteit Gent alsook voorzitter van de Associatie universiteit Gent. Vanuit haar overtuiging van het belang van onderwijs in de talentontwikkeling van jongeren wil ze mee het wetenschappelijk onderzoek naar de impact van TAJO faciliteren.

Foto Alexander Saverys

Alexander Saverys

Alexander Saverys is CEO van CMB, een scheepvaartbedrijf actief in het vervoer van droge bulk, containers en chemicaliën. De divisie CMB.TECH ontwikkelt motoren en schepen op waterstof. Alexander heeft een passie voor ondernemen en wil jonge mensen enthousiasmeren om oplossingen te vinden voor de energie-omwenteling in de industrie en de economie.

Foto Martin Valcke

Martin Valcke

Martin Valcke is gewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent en voorzitter van de vakgroep Onderwijskunde. Hij is gespecialiseerd in het ‘ontwerpen van onderwijs’. Naast de ontwikkeling van concrete onderwijsaanpakken is hij ook betrokken op het Vlaamse onderwijsbeleid.

Hij kijkt daarbij heel kritisch naar den betrokkenheid van alle kansengroepen. Naast onderwijs en onderzoek in Vlaanderen werkt hij zeer veel in ontwikkelingslanden.

Op dit ogenblik zijn er geen vacatures bij TAJO. Ons team blijft groeien, hou dus zeker deze pagina in de gaten!

Wil je ondertussen TAJO helpen? Deel je passie dan met onze jongeren door gastdocent te zijn!