— Team

Ontmoet de mensen achter TAJO

Foto Claudia van Egmond

Claudia van Egmond

Claudia van Egmond werkte 18 jaar als HR Manager bij ING-bank, gespecialiseerd in change management en business transformaties. Haar drive om perspectief te creëren combineert ze met haar analytische en creatieve background als natuurkundige.

claudiavanegmond@tajo.be
Foto Colien Demeyer

Colien Demeyer

Colien Demeyer heeft ervaring als sociaal werker in een centrum voor ambulante revalidatie waarbij de focus van haar job vooral ligt bij het contact en de werking met de ouders. Ze gebruikt haar achtergrond uit het sociaal werk en de toegepaste psychologie samen met haar passie  en enthousiasme voor jongeren.

coliendemeyer@tajo.be
Foto Heleen Becuwe

Heleen Becuwe

Heleen Becuwe heeft ervaring als preventief projectwerker met een focus op co-creatie, non-formele educatie en ervaringsleren. Ze combineert haar pedagogische expertise, groot enthousiasme en dynamische ingesteldheid voor de jongeren in Gent.

heleenbecuwe@tajo.be
Foto Miguel De Meyer

Miguel De Meyer

Miguel De Meyer heeft ervaring als jobcoach met focus op kansengroepen en jongeren. Hij heeft een grote passie voor jongeren en sociale innovatie. Hij combineert zijn expertise als coach met zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en groot enthousiasme.

migueldemeyer@tajo.be
Foto Goedele Opsomer

Goedele Opsomer

Goedele Opsomer werkte de afgelopen jaren als leerkracht en als educatief medewerker bij een ngo. Vol passie versterkte ze daar jongeren in verschillende contexten. Haar aanstekelijkheid, ervaring met co-teaching en geloof in positieve feedback brengt ze mee naar de TAJO-jongeren!

goedeleopsomer@tajo.be

De raad van bestuur

Vzw TAJO werd notarieel opgericht op 2.07.2018. De raad van bestuur werd oorspronkelijk samengesteld als volgt: Anne De Paepe (pro-rector UGent), Johnny Thijs, Prof. Em. Erik De Lembre, Claudia van Egmond (Managing Director) en Luc De Bruyckere (voormalig VOKA-voorzitter).

In oktober 2020 werden twee nieuwe leden verwelkomd: Alexander Saverys en Martin Valcke.

Foto Claudia van Egmond

Claudia van Egmond

Claudia van Egmond werkte 18 jaar als HR Manager bij ING-bank, gespecialiseerd in change management en business transformaties. Haar drive om perspectief te creëren combineert ze met haar analytische en creatieve background als natuurkundige.

Foto Luc De Bruyckere

Luc De Bruyckere

Luc De Bruyckere leidde de beursgenoteerde voedingsgroep Ter Beke van 1971 tot 2013 als gedelegeerd bestuurder en voorzitter. Hij is tevens erevoorzitter van VOKA en bestuurder van vennootschappen en verenigingen.

Foto Erik De Lembre

Erik De Lembre

Erik De Lembre is emeritus hoogleraar Universiteit Gent.  Zijn specialisatie lag in het accounting domein en dit zowel vanuit theoretische  als praktische kant.

Foto Johnny Thijs

Johnny Thijs

Johnny Thijs, onafhankelijk adviseur en bestuurder van ondernemingen, was van 2002 tot 2014 CEO van bpost. Hij is handelsingenieur van vorming en heeft ervaring opgebouwd in sales, marketing en algemeen management.

Foto Anne De Paepe

Anne De Paepe

Anne De Paepe is gewoon hoogleraar in de medische genetica en prorector van de universiteit Gent alsook voorzitter van de Associatie universiteit Gent. Vanuit haar overtuiging van het belang van onderwijs in de talentontwikkeling van jongeren wil ze mee het wetenschappelijk onderzoek naar de impact van TAJO faciliteren.

Foto Alexander Saverys

Alexander Saverys

Alexander Saverys is CEO van CMB, een scheepvaartbedrijf actief in het vervoer van droge bulk, containers en chemicaliën. De divisie CMB.TECH ontwikkelt motoren en schepen op waterstof. Alexander heeft een passie voor ondernemen en wil jonge mensen enthousiasmeren om oplossingen te vinden voor de energie-omwenteling in de industrie en de economie.

Foto Martin Valcke

Martin Valcke

Martin Valcke is gewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent en voorzitter van de vakgroep Onderwijskunde. Hij is gespecialiseerd in het ‘ontwerpen van onderwijs’. Naast de ontwikkeling van concrete onderwijsaanpakken is hij ook betrokken op het Vlaamse onderwijsbeleid.

Hij kijkt daarbij heel kritisch naar den betrokkenheid van alle kansengroepen. Naast onderwijs en onderzoek in Vlaanderen werkt hij zeer veel in ontwikkelingslanden.

Ook werken voor Tajo?

Op dit ogenblik is er geen openstaande vacature.

In de toekomst gaan we zeker nog op zoek naar educatieve coördinatoren. Hou deze pagina in de gaten of neem contact op via info@tajo.be