— Team

Ontmoet de mensen achter TAJO

Foto Claudia van Egmond

Claudia van Egmond

gedelegeerd bestuurder

Claudia van Egmond werkte 18 jaar als HR Manager bij ING-bank, gespecialiseerd in change management en business transformaties. Haar drive om perspectief te creëren combineert ze met haar analytische en creatieve background als natuurkundige.

claudiavanegmond@tajo.be
Foto Nina Vanslambrouck

Nina Vanslambrouck

educatief teamcoördinator Sint-Amandsberg

Nina Vanslambrouck straalt de dynamische insteek, eigen aan het jeugdwerk, uit door haar werkervaring bij FOS Open Scouting rond stedelijke uitdagingen, betrokkenheid en vorming. Dit en haar achtergrond in kunstwetenschappen vormen een ideale mix bij het ontwikkelen van TAJO-ateliers!

ninavanslambrouck@tajo.be
Foto Naomi Van Acker

Naomi Van Acker

educatief coördinator Brugse Poort/Rabot

Naomi Van Acker zet haar verworven ervaring als sociaal-begeleider van jongeren, gids, leerkracht en vormingswerker vol toewijding in bij TAJO. Dit doet ze door haar creatieve zelf te blijven en steeds weer te vertrekken vanuit haar geloof in sociale verbinding.

naomivanacker@tajo.be
Foto Natasja Mussche

Natasja Mussche

educatief coördinator Brugse Poort/Rabot

Natasja Mussche is een bezige bij met een hart voor kinderen en jongeren. Haar aandacht voor hun emotionele identiteit en zelfbewustzijn vulde een rugzak aan expertise voor jongeren met specifieke behoeften en hulpvragen, expertise die ze blijft actualiseren als holistische kinder- en oudercoach en die ze inzet bij TAJO.

natasjamussche@tajo.be
Foto Judith Snoeck

Judith Snoeck

educatief coördinator Brugse Poort/Rabot

Judith Snoeck zet haar waarderende blik, eindeloze vertrouwen en interculturele bril in om de TAJO-jongeren te begeleiden, gesterkt door haar expertise als zorgcoördinator op een ervaringsgerichte school. De kracht van positiviteit keert ook terug in haar andere passie bij het werken met paarden.

judithsnoeck@tajo.be
Foto Nikki Janssens

Nikki Janssens

Educatief coördinator Sint-Amandsberg

Nikki Janssens heeft een hart voor jongeren en gelooft steevast in kansen voor iedereen. Ze was jarenlang actief als (hoofd)animator voor Sporta en brengt haar ervaring als leerkracht in het beroepssecundair onderwijs mee naar TAJO. Haar enthousiasme en positieve blik zijn de drijvende kracht in haar werking met de jongeren.

nikkijanssens@tajo.be
Foto Emma Derolez

Emma Derolez

educatief coördinator Kortrijk

Emma Derolez werkte de voorbije jaren als leerkracht, waarbij ze zich specialiseerde in de inburgering van anderstalige jongeren. Ze zet het creëren van kansen voor jongeren steeds voorop bij alle projecten die ze begeleidt. Met haar liefde voor jongeren en educatie versterkt ze de Kortrijkse TAJO-jongeren.

emmaderolez@tajo.be
Foto Lore Lambrecht

Lore Lambrecht

educatief coördinator Kortrijk

Een van Lore Lambrecht haar passies is koken. Niet volgens een recept, maar op gevoel kijken wat samen past, smaakt en verbindt. Door zelf de klassieke paden af en toe te verlaten en haar intuïtie te volgen, kwam ze terecht bij TAJO. Haar culinaire en ervaringsgerichte kijk, maar ook haar expertise vanuit NAFT, brengt ze mee. Daar combineert ze nu haar twee passies: jongeren leren fijnproeven van ’t leven en hen inspireren om hun eigen succesrecept te creëren.

lorelambrecht@tajo.be
Foto Goedele Opsomer

Goedele Opsomer

educatief teamcoördinator Brugse Poort/Rabot

Goedele Opsomer werkte de afgelopen jaren als leerkracht en als educatief medewerker bij een ngo. Vol passie versterkte ze daar jongeren in verschillende contexten. Haar aanstekelijkheid, ervaring met co-teaching en geloof in positieve feedback brengt ze mee naar de TAJO-jongeren.

goedeleopsomer@tajo.be
Foto Stephanie Verhelst

Stephanie Verhelst

educatief teamcoördinator Kortrijk

Stephanie Verhelst werkte de afgelopen jaren in verschillende commerciële rollen bij o.a. Kinepolis en LinkedIn. De combinatie van haar ervaring met projectwerking, haar maatschappelijk engagement en inzet voor duurzaamheid deelt ze graag met de jongeren.

stephanieverhelst@tajo.be
Foto Ilke Goddemaer

Ilke Goddemaer

educatief coördinator Brugse Poort/Rabot

Ilke Goddemaer werkte als educatief medewerker in de noord-zuidsector waar ze o.a. vormingen ontwikkelde en begeleidde voor kinderen en jongeren. Haar inzet voor jeugd, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid neemt ze mee naar TAJO! Ze combineert dit met haar creatieve passies voor fotografie en hairstyling.

ilkegoddemaer@tajo.be
Foto Dennis Mahieu

Dennis Mahieu

educatief coördinator Brugse Poort/Rabot

Dennis Mahieu is gepassioneerd door jeugdwerk en muziek. Als sociaal werker en als drumleraar verdiepte hij zich jarenlang in jeugdcultuur.  De energie die hij als muzikant op het podium brengt, gebruikt hij bij TAJO om de jongeren hun eigen talenten te laten ontdekken.

dennismahieu@tajo.be
Foto Fee Verspecht

Fee Verspecht

educatief coördinator Sint-Amandsberg

Fee Verspecht brengt haar ervaringen in bijzondere jeugdzorg en het onderwijs mee naar TAJO, vanuit haar achtergrond als criminologe en leerkracht. Kwetsbaarheid en de drempels naar kansen wegwerken, lopen als een rode draad doorheen alles wat ze onderneemt.

feeverspecht@tajo.be
Foto Lieselot Beckers

Lieselot Beckers

Educatief coördinator Sint-Amandsberg

Lieselot Beckers heeft de afgelopen jaren gewerkt binnen HR als uitzendconsulent en als leerkracht in het lager onderwijs. Door een combinatie van deze twee ervaringen is ze sterk in het omgaan en begeleiden van jongeren alsook in het leggen van contacten met gastdocenten. Lieselot gaat all in opdat alle jongeren kansen krijgen voor het uitbouwen van een mooie toekomst.

lieselotbeckers@tajo.be
Foto Ian Maene

Ian Maene

educatief coördinator Kortrijk

Ian Maene startte zijn loopbaan in het jeugdwerk reeds op tienerleeftijd als vrijwilliger. Dit engagement groeide uit tot een passie voor mensen en de verhalen die ze met zich meedragen. Vandaag de dag, als orthopedagoog en creatief schrijver, gelooft Ian dat iedereen de kans moet krijgen om de held te worden van zijn legende. Hij schrijft dan ook graag mee aan de kronieken van TAJO.

ianmaene@tajo.be

De raad van bestuur

Vzw TAJO werd notarieel opgericht op 2.07.2018. De raad van bestuur werd oorspronkelijk samengesteld als volgt: Anne De Paepe (pro-rector UGent), Johnny Thijs, Prof. Em. Erik De Lembre, Claudia van Egmond (Managing Director) en Luc De Bruyckere (voormalig VOKA-voorzitter).

In oktober 2020 werden twee nieuwe leden verwelkomd: Alexander Saverys en Martin Valcke.
In maart 2023 werden nogmaals twee nieuwe leden verwelkomd: Maigret Hooijmaaijer-Jansen en Joseph-Michel Boes.

Foto Claudia van Egmond

Claudia van Egmond

Claudia van Egmond werkte 18 jaar als HR Manager bij ING-bank, gespecialiseerd in change management en business transformaties. Haar drive om perspectief te creëren combineert ze met haar analytische en creatieve background als natuurkundige.

Foto Luc De Bruyckere

Luc De Bruyckere

Luc De Bruyckere leidde de beursgenoteerde voedingsgroep Ter Beke van 1971 tot 2013 als gedelegeerd bestuurder en voorzitter. Hij is tevens erevoorzitter van VOKA en bestuurder van vennootschappen en verenigingen.

Foto Johnny Thijs

Johnny Thijs

Johnny Thijs, onafhankelijk adviseur en bestuurder van ondernemingen, was van 2002 tot 2014 CEO van bpost. Hij is handelsingenieur van vorming en heeft ervaring opgebouwd in sales, marketing en algemeen management.

Foto Anne De Paepe

Anne De Paepe

Anne De Paepe is gewoon hoogleraar in de medische genetica en prorector van de universiteit Gent alsook voorzitter van de Associatie universiteit Gent. Vanuit haar overtuiging van het belang van onderwijs in de talentontwikkeling van jongeren wil ze mee het wetenschappelijk onderzoek naar de impact van TAJO faciliteren.

Foto Alexander Saverys

Alexander Saverys

Alexander Saverys is CEO van CMB, een scheepvaartbedrijf actief in het vervoer van droge bulk, containers en chemicaliën. De divisie CMB.TECH ontwikkelt motoren en schepen op waterstof. Alexander heeft een passie voor ondernemen en wil jonge mensen enthousiasmeren om oplossingen te vinden voor de energie-omwenteling in de industrie en de economie.

Foto Marc Michils

Marc Michils

Marc Michils startte als econoom in de reclamesector en stichtte al snel een eigen reclamebureau op. Nadien werd hij eerst algemeen directeur en later voorzitter van Kom op tegen Kanker, onder zijn leiding is Kom op uitgegroeid tot een van de meest beminde en succesvolle NGO’s van Vlaanderen.

Met zijn kennis en netwerk zal hij van goudwaarde zijn in het verdere groeiproces van TAJO.

Foto Maigret Hooijmaaijer-Jansen

Maigret Hooijmaaijer-Jansen

Maigret Hooijmaaijer-Jansen heeft ervaring met de conceptuele ontwikkeling en realisatie van lerende omgevingen binnen postacademische vorming. Haar passie ligt bij lifelonglearning; hoe gericht inspelen op opleidingsvragen en hoe kennis delen om te kunnen creëren. Concepten die ze graag breder wil helpen inzetten. Met TAJO voegt ze hieraan een dimensie toe, om jonge mensen te inspireren, te motiveren en te connecteren naar volgende, uitdagende stappen op hun pad.

Foto Joseph-Michel Boes

Joseph-Michel Boes

Joseph-Michel Boes is als bedrijfsrevisor partner van kantoor JMB te Kortrijk. Hij heeft een passie voor cijfers en verbondenheid. Sinds 2010 is hij dan ook professor aan de EMS Management School in Brussel en al vele jaren fervent golfer. Met zijn scherp oog en warm hart staat hij garant voor een kwaliteitsvolle corporate governance binnen TAJO.