— Team

Ontmoet de mensen achter TAJO

Foto Claudia van Egmond

Claudia van Egmond

gedelegeerd bestuurder

Claudia van Egmond werkte 18 jaar als HR Manager bij ING-bank, gespecialiseerd in change management en business transformaties. Haar drive om perspectief te creëren combineert ze met haar analytische en creatieve background als natuurkundige.

claudiavanegmond@tajo.be
Foto Colien Demeyer

Colien Demeyer

educatief coördinator Sint-Amandsberg

Colien Demeyer heeft ervaring als sociaal werker in een centrum voor ambulante revalidatie waarbij haar job vooral focust op het contact en de werking met de ouders. Ze gebruikt haar achtergrond uit het sociaal werk en de toegepaste psychologie samen met haar passie  en enthousiasme voor jongeren.

coliendemeyer@tajo.be
Foto Naomi Van Acker

Naomi Van Acker

educatief coördinator Brugse Poort/Rabot

Naomi Van Acker zet haar verworven ervaring als sociaal-begeleider van jongeren, gids, leerkracht en vormingswerker vol toewijding in bij TAJO. Dit doet ze door haar creatieve zelf te blijven en steeds weer te vertrekken vanuit haar geloof in sociale verbinding.

naomivanacker@tajo.be
Foto Fee Verspecht

Fee Verspecht

educatief coördinator Sint-Amandsberg

Fee Verspecht brengt haar ervaringen in bijzondere jeugdzorg en het onderwijs mee naar TAJO, vanuit haar achtergrond als criminologe en leerkracht. Kwetsbaarheid en de drempels naar kansen wegwerken, lopen als een rode draad doorheen alles wat ze onderneemt.

feeverspecht@tajo.be
Foto Emma Derolez

Emma Derolez

educatief coördinator Kortrijk

Emma Derolez werkte de voorbije jaren als leerkracht, waarbij ze zich specialiseerde in de inburgering van anderstalige jongeren. Ze zet het creëren van kansen voor jongeren steeds voorop bij alle projecten die ze begeleidt. Met haar liefde voor jongeren en educatie versterkt ze de Kortrijkse TAJO-jongeren.

emmaderolez@tajo.be
Foto Judith Snoeck

Judith Snoeck

educatief coördinator Brugse Poort/Rabot

Judith Snoeck zet haar waarderende blik, eindeloze vertrouwen en interculturele bril in om de TAJO-jongeren te begeleiden, gesterkt door haar expertise als zorgcoördinator op een ervaringsgerichte school. De kracht van positiviteit keert ook terug in haar andere passie bij het werken met paarden.

judithsnoeck@tajo.be
Foto Goedele Opsomer

Goedele Opsomer

educatief teamcoördinator Brugse Poort/Rabot

Goedele Opsomer werkte de afgelopen jaren als leerkracht en als educatief medewerker bij een ngo. Vol passie versterkte ze daar jongeren in verschillende contexten. Haar aanstekelijkheid, ervaring met co-teaching en geloof in positieve feedback brengt ze mee naar de TAJO-jongeren.

goedeleopsomer@tajo.be
Foto Stephanie Verhelst

Stephanie Verhelst

educatief teamcoördinator Kortrijk

Stephanie Verhelst werkte de afgelopen jaren in verschillende commerciële rollen bij o.a. Kinepolis en LinkedIn. De combinatie van haar ervaring met projectwerking, haar maatschappelijk engagement en inzet voor duurzaamheid deelt ze graag met de jongeren.

stephanieverhelst@tajo.be
Foto Ilke Goddemaer

Ilke Goddemaer

educatief coördinator Brugse Poort/Rabot

Ilke Goddemaer werkte als educatief medewerker in de noord-zuidsector waar ze o.a. vormingen ontwikkelde en begeleidde voor kinderen en jongeren. Haar inzet voor jeugd, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid neemt ze mee naar TAJO! Ze combineert dit met haar creatieve passies voor fotografie en hairstyling.

ilkegoddemaer@tajo.be
Foto Dennis Mahieu

Dennis Mahieu

educatief coördinator Brugse Poort/Rabot

Dennis Mahieu is gepassioneerd door jeugdwerk en muziek. Als sociaal werker en als drumleraar verdiepte hij zich jarenlang in jeugdcultuur.  De energie die hij als muzikant op het podium brengt, gebruikt hij bij TAJO om de jongeren hun eigen talenten te laten ontdekken.

dennismahieu@tajo.be
Foto Nina Vanslambrouck

Nina Vanslambrouck

educatief teamcoördinator Sint-Amandsberg

Nina Vanslambrouck straalt de dynamische insteek, eigen aan het jeugdwerk, uit door haar werkervaring bij FOS Open Scouting rond stedelijke uitdagingen, betrokkenheid en vorming. Dit en haar achtergrond in kunstwetenschappen vormen een ideale mix bij het ontwikkelen van TAJO-ateliers!

ninavanslambrouck@tajo.be
Foto Natasja Mussche

Natasja Mussche

educatief coördinator Brugse Poort/Rabot

Natasja Mussche is een bezige bij met een hart voor kinderen en jongeren. Haar aandacht voor hun emotionele identiteit en zelfbewustzijn vulde een rugzak aan expertise voor jongeren met specifieke behoeften en hulpvragen, expertise die ze blijft actualiseren als holistische kinder- en oudercoach en die ze inzet bij TAJO.

natasjamussche@tajo.be

De raad van bestuur

Vzw TAJO werd notarieel opgericht op 2.07.2018. De raad van bestuur werd oorspronkelijk samengesteld als volgt: Anne De Paepe (pro-rector UGent), Johnny Thijs, Prof. Em. Erik De Lembre, Claudia van Egmond (Managing Director) en Luc De Bruyckere (voormalig VOKA-voorzitter).

In oktober 2020 werden twee nieuwe leden verwelkomd: Alexander Saverys en Martin Valcke.
In maart 2023 werden nogmaals twee nieuwe leden verwelkomd: Maigret Hooijmaaijer-Jansen en Joseph-Michel Boes.

Foto Claudia van Egmond

Claudia van Egmond

Claudia van Egmond werkte 18 jaar als HR Manager bij ING-bank, gespecialiseerd in change management en business transformaties. Haar drive om perspectief te creëren combineert ze met haar analytische en creatieve background als natuurkundige.

Foto Luc De Bruyckere

Luc De Bruyckere

Luc De Bruyckere leidde de beursgenoteerde voedingsgroep Ter Beke van 1971 tot 2013 als gedelegeerd bestuurder en voorzitter. Hij is tevens erevoorzitter van VOKA en bestuurder van vennootschappen en verenigingen.

Foto Johnny Thijs

Johnny Thijs

Johnny Thijs, onafhankelijk adviseur en bestuurder van ondernemingen, was van 2002 tot 2014 CEO van bpost. Hij is handelsingenieur van vorming en heeft ervaring opgebouwd in sales, marketing en algemeen management.

Foto Anne De Paepe

Anne De Paepe

Anne De Paepe is gewoon hoogleraar in de medische genetica en prorector van de universiteit Gent alsook voorzitter van de Associatie universiteit Gent. Vanuit haar overtuiging van het belang van onderwijs in de talentontwikkeling van jongeren wil ze mee het wetenschappelijk onderzoek naar de impact van TAJO faciliteren.

Foto Alexander Saverys

Alexander Saverys

Alexander Saverys is CEO van CMB, een scheepvaartbedrijf actief in het vervoer van droge bulk, containers en chemicaliën. De divisie CMB.TECH ontwikkelt motoren en schepen op waterstof. Alexander heeft een passie voor ondernemen en wil jonge mensen enthousiasmeren om oplossingen te vinden voor de energie-omwenteling in de industrie en de economie.

Foto Martin Valcke

Martin Valcke

Martin Valcke is gewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent en voorzitter van de vakgroep Onderwijskunde. Hij is gespecialiseerd in het ‘ontwerpen van onderwijs’. Naast de ontwikkeling van concrete onderwijsaanpakken is hij ook betrokken op het Vlaamse onderwijsbeleid.

Hij kijkt daarbij heel kritisch naar den betrokkenheid van alle kansengroepen. Naast onderwijs en onderzoek in Vlaanderen werkt hij zeer veel in ontwikkelingslanden.

Foto Maigret Hooijmaaijer-Jansen

Maigret Hooijmaaijer-Jansen

Maigret Hooijmaaijer-Jansen heeft ervaring met de conceptuele ontwikkeling en realisatie van lerende omgevingen binnen postacademische vorming. Haar passie ligt bij lifelonglearning; hoe gericht inspelen op opleidingsvragen en hoe kennis delen om te kunnen creëren. Concepten die ze graag breder wil helpen inzetten. Met TAJO voegt ze hieraan een dimensie toe, om jonge mensen te inspireren, te motiveren en te connecteren naar volgende, uitdagende stappen op hun pad.

Foto Joseph-Michel Boes

Joseph-Michel Boes

Joseph-Michel Boes is als bedrijfsrevisor partner van kantoor JMB te Kortrijk. Hij heeft een passie voor cijfers en verbondenheid. Sinds 2010 is hij dan ook professor aan de EMS Management School in Brussel en al vele jaren fervent golfer. Met zijn scherp oog en warm hart staat hij garant voor een kwaliteitsvolle corporate governance binnen TAJO.