Het coronavirus

Beste TAJO sympathisant,

Net zoals de scholen en de jeugdwerk activiteiten zijn de zaterdag TAJO ateliers tijdelijk geannuleerd. Toch blijven we als TAJO heel actief werken met onze jongeren!

Niet elk huishouden kan investeren in lesmateriaal en laptops. Niet elk appartement of huis heeft de ruimte om alle kinderen een geschikte leeromgeving te bieden. En niet elke ouder heeft de tijd of de educatieve vaardigheden om kinderen extra te stimuleren.

Daarom hebben we de voorbije dagen hard gewerkt om heel dichtbij te blijven:

  • We houden maximaal contact met onze klassen via de bestaande whats app ouder groepen. Daar installeerden we de TAJO-box: 3 keer per week een thuisopdracht voor de jongere die verveling tegengaat, inspireert en laat leren. En dit op een ‘wijze’ manier. Niet alleen leuk, maar ook aangepast aan de context: geen nood aan het digitale kanaal, gebruik makend van spullen in huis,… We horen natuurlijk ook zelf onze jongeren via chat of telefoon of….
  • We slaagden er in om de gratis Telenet internetverbinding tot einde juni 2020 ook aan te bieden aan onze gezinnen.
  • We brengen, op een veilige manier, de TAJO- box aan huis: een tastbare box met veel knutsel materiaal, tips tegen verveling, informatie over corona, enveloppes met postzegel om iemand een kaartje te sturen, …. zodat de thuisopdrachten via de whatsapp nog beter lukken! En dit weer allemaal aangepast aan hun context.

Vanzelfsprekend blijven we ook heel hard inzetten op de opmaak van de ateliers voor zodra we weer kunnen hernemen. Dus blijf ons steunen, op welke manier ook 😊! Dankjulliewel.