Kan het nog gekker? Kom-uit-je-kot-dag en diploma-stoepbezoeken

Op 13 juni organiseerden we na 3 maanden als één van de weinige middenveldorganisaties weer TAJO-ateliers op zaterdag: helemaal coronaproof op onze geliefde plek St-Janscollege en vooral gericht op expressie en verbinding. 8 enthousiaste gastdocenten en heel wat jongeren waren van de partij. In ‘bubbels’ dansten we, zongen we, spraken we spelenderwijs over de coronaperiode en gingen creatief aan de slag.

Tijdens de coronaperiode zaten we niet stil. De stoepbezoeken (met TAJO-boxen) die we in april en mei deden, waren een succes. Het grote diplomafeest van 20 juni toverden we dan ook om naar 45 diplomafeestjes op de stoep van elke jongere. Twee volle namiddagen hadden we hiervoor nodig (20 en 27 juni) . Op die manier konden we elke jongere (en zijn/haar gezin) verrassen met een persoonlijk bezoek met rode loper, live muziek door gastdocent Luc Nijs, een goodie bag (gesponsord door o.a. Unilever) en een heus diploma. Ook het Nieuwsblad en het Laatste Nieuws pikten ons initiatief op, want ja, toch wel out-of-the box!

De tijd die we voor elk gezin maakten, resulteerde in trots, dankbaarheid en verbinding. We zijn blij het eerste (ondanks corona) succesvolle schooljaar op deze manier te kunnen afsluiten.