Laat jouw stem horen tegen racisme en discriminatie!

21 maart is het de nationale dag tegen racisme en discriminatie. Op zaterdag 13 maart gingen we hiermee aan de slag met onze TAJO-tweedejaars, binnen het thema ‘veiligheid’. De Gentse studentenvereniging Umoja gaf een atelier rond discriminatie en racisme. Jongeren zijn regelmatig het slachtoffer van discriminatie, en daarom wilden we het onderwerp bij TAJO bespreekbaar maken. 

De jongeren gingen tijdens de ateliers dieper in op begrippen zoals racisme, discriminatie en Black Lives Matter. Ze deelden hun eigen ervaringen met racisme en/of discriminatie en leerden hoe ze in de toekomst kunnen reageren. Dit deden ze aan de hand van een open gesprek. 

We willen dat alle jongeren zich welkom voelen bij TAJO, zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontplooien. Daarom willen we als VZW onze stem laten horen tegen racisme en discriminatie.   

 #Jeugdwerktegenracisme #21maart #samentegenracisme