TAJO start op in Kortrijk

In september 2022 start TAJO vzw op in Stad Kortrijk: 60 jongeren uit 6 verschillende basisscholen van alle schoolnetten kunnen daar voor het eerst instappen in het TAJO-traject. Athena Campus Drie Hofsteden zal elke zaterdag onze TAJO-jongeren verwelkomen. Zo krijgen ook de Kortrijkse jongeren meer zicht op wat ‘later’ zoal in petto heeft. Op die manier begrijpen de jongeren het belang van ‘je best doen voor later’ beter en kunnen ze daarna zelfstandig, gemotiveerd en verantwoordelijk keuzes maken over hun opleiding en beroep.

In Kortrijk wordt bijna 15% van de kinderen in kansarmoede geboren. Wie in kansarmoede geboren wordt, raakt daar heel moeilijk uit zonder hulp. De kans is groot dat die jongeren de middelbare school verlaten zonder diploma, zonder opleiding en zonder zicht op een job. In Kortrijk verlaten jaarlijks bijna 14% jongeren de schoolbanken zonder diploma. TAJO werkt er vanaf september 2022 aan mee om dit cijfer naar beneden te halen!

Natuurlijk vraagt zo’n opstart van een TAJO-werking veel voorbereiding. Een belangrijke stap was zoeken naar een TAJO-coördinator die van vele markten thuis is. Dankzij Hudson hebben we de juiste vrouw op de juiste plek gevonden: Stephanie Verhelst staat vanaf nu als sterke kapitein aan het roer in Kortrijk!