Dagmar Debruyne

Stagiaire sociaal werk

In november 2019 kreeg ik te horen dat ik stage mocht lopen bij TAJO, joepie! Wat was dit fantastisch nieuws. Ook de manier waarop ik het nieuws te horen kreeg voelde heel warm aan. In de e-mail benoemden Claudia en Heleen direct enkele van mijn talenten. Ik voelde me enorm welkom vanuit een heel positieve en bekrachtigende insteek.

In februari 2020 startte ik mijn eerste stage bij TAJO. Ik kreeg meteen heel gevarieerde taken. Ik voelde vanaf het begin dat er heel veel vertrouwen was langs de kant van mijn collega’s. Je hoort het goed, “collega’s”. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik behandeld werd als stagiaire, maar telkens als deel van dit fantastische team. Door de coronamaatregelen werd mijn stage midden maart stopgezet. Dit vond ik heel jammer, maar de collega’s bleven steeds contact houden en zochten naar allerlei middelen om verbonden te blijven. Dit is ook een van de grootste redenen waarom ik fier ben op het TAJO-team, ze blijven omgaan met de beperkingen die er zijn.

In september 2020 startte ik mijn tweede stage bij TAJO. Ik werd opnieuw heel warm ontvangen en had zelf niet het gevoel dat ik een tijdje weg was geweest. Ik heb nu heel gevarieerde taken. Ik help bij het instroomproces, ik doe stoepbezoeken (coronaproof!), ik help begeleiden op zaterdag,… en nog zoveel meer.

TAJO biedt me kansen om op een heel leuke manier mezelf te ontwikkelen als professional. De stage is heel leerrijk, maar tegelijk krijg ik de ruimte om mezelf te ontdekken. Ik ben heel dankbaar voor alle kansen, de mensen die ik er heb leren kennen en de verbondenheid die er heerst!