Sociale ongelijkheid wordt sterk bepaald door afkomst: wie in een kansarme omgeving opgroeit, geraakt daar zonder hulp heel moeilijk uit. De kans is groot dat die jongeren de school vroegtijdig verlaten zonder diploma of opleiding en zonder zicht op een job wat een aanzienlijke maatschappelijke kost met zich meebrengt. TAJO probeert hier voor het 4de jaar op rij een kantelbeweging in te maken.
Om dieper in te gaan op het verloop van TAJO en de impact die we creëren, was er naar jaarlijkse traditie de algemene vergadering op 25 april. De grootste focus van de avond? Impact! Wat brengen we teweeg bij die jongeren die ons het hardst nodig hebben?
Kande Kazadi, partner van Bain & Company, beet de spits af. Hij is verantwoordelijk voor baanbrekend onderzoek bij TADA, Toekomstatelier de l’Avenir, in Brussel, waar hij bestuurder is.
Om de link te leggen met het impactverhaal van TAJO konden we rekenen op prof. Dr. Martin Valcke. Na semestriële metingen en gestructureerde enquêtes rond schoolmotivatie bij TAJO-jongeren kunnen wij al een heleboel eerste bevindingen opmaken. Meer daarover kan je hieronder lezen.
Hierna kwam het activiteitenverslag, gebracht door onze gedelegeerd bestuurder Claudia van Egmond, om kracht te steken onder dat impactverhaal. Hoe kon TAJO dit verschil verwezenlijken? Met verhalen van trotse gastdocenten over de ateliers op zaterdag, een terugblik over het eerste jaar alumni-werking en de verbondenheid met de groep jongeren doorheen het jaar en over de vakantieperiodes heen vulden wij opnieuw een heerlijke TAJO-terugblik.
Wil je graag het jaarverslag van TAJO 2022 ontvangen? Stuur gerust een mailtje naar info@tajo.be